sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Aamu hallilla

Iskipä taas inspiraatio ja suuntaisin aamulenkille hallille. Ensin kierrettiin koko porukalla pieni lenkki ja sitten tottis taistoon. Vesisadekin malttoi onneksi pitää paussia, joten pystyi treenaamaan parkkiksella.

Ensin oli Betten vuoro treenata paikallaoloa ja seuraamista. Jäi ensimmäisellä hyvin, mutta nousi ylös lähes heti kun käännyin kohti. Sain sen kaukokäskyllä takaisin maahan. Palasin aika pian takaisin ja aloitettiin alusta. Tällä kertaa pysyi hienosti. Aikaa en katsonut, mutta reilun minuutin varmaan oli. Sitten hiukan seuraamista. Paikka ja kontakti hyvät. Vaikea sanoa, missä se takapää kulkee, mutta ei nyt ainakaan selkeästi poikittanut. Otettiin vielä liikkeestä seisomista. Pysähdyksestä palkka namilla ja seisomisesta vapautus taakse patukalle. Toimi hyvin. Pysäytyksen palkan voi varmaan pikkuhiljaa jättää pois, jotta ei totu käsimerkkiin.

Sitten koiran vaihto ja Cado paikallaoloon. Sehän siltä sujuu hienosti vaikka seikkailinkin ympäriinsä ja touhuilin sitä sun tätä. Liikkeestä seisomisessa taakse siirtyminen on edelleen vaikea. kokeilin palkkaa ensin takana, ei toimi. Palkka edessä näkyvillä toimii melko hyvin, jos vain muistan siirtyä taakse sen oikealta puolelta. Avo-hypyssä jäi taas ensin seisomaan ja istu käskyllä meni maahan. Eli pilkottiin taas liike osiin. Hyppy ja istuminen käsiavun kanssa onnistuu hyvin, joten tällä jatketaan hetki. Otettiin erikseen takaisin hyppyä eri kulmista, kun ei se kuitenkaan istu hypyn jälkeen keskelle estettä. Onnistui jyrkistäkin kulmista.

Ja taas koira vaihtoon. Tällä erää Bette treenasi luoksetuloa ja hyppyä. Eteen istumista lyheltä matkalta. Vaatii vielä ohjausta, jotta tulee suoraan ja oikeaan paikkaan. Vauhti luoksetuloja pallolla jalkojen välistä. Tulee todella vauhdikkaasti. Vähän melkein hirvitti, jos ei osukaan jalkojen väliin, vaan tulee täysillä päin toista jalkaa... Hyvin kuitenkin tähtäys pelaa. Hyppy ilman käsimerkkiä on näköjään vielä vaikea. Esteen taakse pysähtyy kuitenkin hyvin ja se riittääkin tällä hetkellä.

Cadon kanssa oli tarkoitus vielä ottaa luoksetuloa ja kaukoja, mutta vaikutti jo luoksetulojen aikaan sen verran innottomalta, että jätettiin kaukot treenaamatta. Eka luoksetulo suorana läpi, seuraava pysäytys pallolla. Kolmas oli tarkoitus ottaa kokeenomaisesti, mutta siitä tulikin paikalla istumis treeni. Lähti montakertaa hipsimään perään, joten palkkasin sitten istumisesta ja treenit loppui Cadon osalta siihen.

Bette pääsi vielä pujottelemaan. Kakkos kentän lyhyellä välillä olevillä kepeillä ei ottanut onnistuakseen, joten siirryttiin toisen kentän väljemmille kepeille. Siellä sujuikin kohtalaisesti. Tarvii vielä käsiohjausta, mutta eiköhän se siitä kun saa vaan käytyä treenaamassa.

Kismikin pääsi lopuksi tekemään muutaman pujottelun ja putken. Hinku sillä olis ollut kova hypyillekin, mutta en jaksanut niitä laskea alas. Maksi hypyistähän se ei enää yli pääse...

Ei kommentteja: