sunnuntai 3. elokuuta 2008

Jälkeä ja esineitä

Pakko oli käyttää ihanne olosuhteet jäljestämiseen hyödyksi. Pitkästä aikaa viileämpi päivä ja vettä oli sadellut koko yön ja vielä pitkin päivää.

Cadolle tein neljä janaa, joilla lyhyt jälki ja kepin alla ruokakippo. Bettelle uskaltauduin tekemään ensimmäisen oikean kulman. Jäljen jouduin aloittamaan uudestaan, kun onnistuin suunnistamaan suoraan maa-ampiaspesälle. Tallasin vielä esineruudun, johon kylvin kuusi esinettä takarajalle.

Bette pääsi ensimmäisenä jäljestämään. Lähetin sen nyt noin kolmen metrin päästä jäljestä. Vauhtia ei ainakaan puuttunut, mutta löysi hyvin jäljen ja rauhoittui jäljestämään, kun löysi namit. Keppejä ei vieläkään malta tuoda ilman erillistä käskyä. Mietintään nyt jäi, pitäisikö se kuitenkin opettaa menemään kepillä maahan. Kulma meni todella hienosti ja muutenkin jäljesti nyt rauhallisemmin.

Cado saikin aloittaa esineruudulla. Ei ilmeisesti heti huomannut mistä on kyse, koska nappasi ensimmäisen poikittain tallauksen ja lähti jäljestämään... Siinä se sitten polulla ihmetteli, että mitenkäs tämä jälki tähän päättyi. Kävin näyttämässä sille yhden esineistä ja lähetin uudestaan, jolloin hakikin hyvin kaksi esinettä. Kolmannelle lähettäessä Bette alkoi vinkumaan autossa, josta sitten Cado ottikin aikalailla häiriötä. Haki kuitenkin sen kolmannenkin kun "hieman" reippaammin komensin.

Bettellä ei oikein ole vielä hajuakaan koko esineruudusta. Käytiin ensin yhdessä katselemassa leluja ja yritin sitten lähettää sen etsimään. Sillä taitaa olla aika lyhyt muisti, kun unohti jo siinä välissä lelut ja jäi haahuilemaan etureunaan. Ja ei kun uusiksi näyttämään lelua. Tällä kertaa muisti riitti ja haki esineen tosi reippaasti. Sitten käytiin taas katselemassa seuraavaa lelua ja uusi lähetys. Nyt yllätti tuomalla sen kolmannen lelun, jota ei edes oltu käyty katsomassa. Siihen olikin hyvä lopettaa. Yllättävää kyllä, sitä ei lainkaan häiritse Cadon haukkuminen.

Vielä oli jäljellä Cadon janat. Eteni tällä kertaa janoilla hyvin. Vahvistin etenemistä sillä että lähdin itsekin heti liikkeelle. Muuten hyvää treeni, mutta otti kolmella neljästä takajäljen...

Muistilista seuraaviin treeneihin:
  • Bettelle namit harvempaan ja keppejä tiheämpään
  • Esineruutu kauemmaksi autosta (Bettellä tosin on aika kuuluva ääni...)
  • Tallaukset ruutuun vain pitkittäin

Ei kommentteja: