sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Piiiitkästä aikaa
Ollaan taidettu treenata niin ahkerasti, että blogiinkin jäänyt kokonaan kirjoittamatta... ;)

Sitten viime postauksen tuli lomailtua viikko Kismin kanssa Nilsiän mökillä ja Jyväskylässä. Mukava oli nähdä pitkästä aikaa veljiä lapsineen sekä muuta sukua.

Treenattu ollaan "ahkerasti" tottista ja jälkeä. Sain vihdoin kysyttyä luvat yhdelle lähipellolle, joten jälkitreenit on nyt siirtyneet lähes kokonaan pellolle. Bette on petrannut molemmissa lajeissa todella paljon. Josko sen vaikka ensi kevääksi saisi koekuntoon.

Cadon kanssa oltiin 7.9. Salossa jälkikokeessa. Päivä alkoi meidän osalta tottiksella. Paikallaolo meni hienosti, vaikka suorittava ohjaaja teki kaavionsa aivan vierestä. Seuraamisessa haahuili alussa, olisko yrittänyt väistellä kentällä olevia kuralammikoita. Ekan täyskäännöksen jälkeen petrasi hienosti. Molemmat jäävät jäi seisomaan... Tasamaa noudossa varasti, estenoutoja ei suorittanut. Eteenmeno hienosti, paitsi vasta toisella käskyllä maahan. Pisteitä 50. Hetken jo harkitsin, että en lähde maastoon ollenkaan. Merjan kannustuksesta sitten kuitenkin lähdin ja hyvä niin. Janalla hieman kaarteli ja otti takajäljen. Sen jälkeen mentiinkin hymyssä suin kepiltä toiselle ja kaikkien kuuden kepin kanssa pois! Esine löytyi heti vasemmasta takanurkasta. Tuodessa Cado hieman hämmentyi ja tiputti lelun eturajalle. Jouduin antamaan toisen käskyn, jolla sitten toikin lelun hyvin. Maastosta siis pisteet 189 (162+27), jotka olikin sitten päivän parhaat... Jäljestää tuo elikko siis osaa.

Nyt sitten olenkin joutunut pohdiskelemaan tosissaan lajin vaihtoa erikoisjälkeen. Todennäköisesti jyrkän A-esteen alastulo satuu johonkin, koska tekee sen välillä hienosti mennessä mutta ei tule takaisin päin. Matalalla sekä agility A-estellä tekee noudot todella reippaasti ja tuntuu tykkäävän niistä. Koiran ehdoillahan tässä harrastetaan, joten PK-tottis jää näillä näkymin Cadolta pois. Tämä oli myös Piiran Leenan suositus viime käynnillä. Selkärangasssa kun ei ole joustoa, niin lihaksisto jumiutuu helposti ja tärähdykset tuntuu kipuna. Onneksi on nyt tuo pelto jolla treenata. Katsotaan sitten kuinka lähtee esineilmaisut ja pidemmät ja vanhemmat jäljet sujumaan.

Betten viralliset lonkka- ja kyynerpäälausunnotkin tulivat Kennelliitosta. Lonkat A ja kyynerpäät 0. Täytyy vaan toivoa, että pysyy muutenkin terveenä.

3 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Vautsi mikä jälkikisa! Onnittelut hienoista maastopisteistä :)

Anonyymi kirjoitti...

Paljon onnea hienoista maastopisteistä!

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy tunnustaa, että hieman lohdutti tottiksen jälkeen... :)