lauantai 30. lokakuuta 2010

Vain lahjattomat treenaa (paitsi agilityä)

Eilen suoriuduin vihdoin tekemään jäljen Bettelle ennen epävirallisia agilitykisoja. Jäljellä mittaa n. 200 metriä, yksi kulma ja kolme keppiä. Yllättäin osuin melko leveään ojaan, jonka yli oli vaan mentävä. Janalla (n. 10m) Bette eteni hienosti ja nappasi jäljen. Palasi tosin takaisin syömään sinne jättämäni namit... Lähti kuitenkin hyvin jäljelle ja jäljesti tosi tarkasti, eikä edes ihan mahdottomasti joutunut jarruttelemaan. Ojaa ennen hieman ihmetteli, kun reunalla oli erittäin tiheässä kuusen taimia. Molemmat suunnat tarkistettuaan painui kuitenkin kuusikon läpi ja reippaasti ojan yli. Jouduin sen sitten pysäyttämään, että pääsin itsekin ojasta rämpimättä siellä polvia myöten. Hyvin jatkoi kuitenkin jäljestystä uudesta käskystä. Tämän kanssa on aikaisemmin ollut hieman vaikeuksia. Välikepit nosti reippaasti ja jatkoi hyvin kepeiltä. Kulma meni kuin kiskoilla. Viimeisellä suoralla hieman seilasi, kun vierestä oli selvästi kulkenut joko toinen ihminen tai jokin elukka. Viimeisen kepinkin bongasi hienosti. Olin kyllä enemmän kuin tyytyväinen!

Metsästä jatkettiin sitten hallille epiksiin. Mölleissä starttasi ensimmäistä kertaa yhtä lukuun ottamatta kaikki koulutettavani. Hienoja ratoja tekivät! Pientä kisajännitystä oli tosin havaittavisssa muutamien ohjauksessa ;) . Itsellä oli tarkoitus ottaa lähtökontrolli treeni. Tällä hetkellähän meillä on käytössä se, että jätän Betten maahan, kaukokäskyllä istumaan ja sitten vasta on lupa tulla. Kävin sen kaksi kertaa palkkaamassa istuman nousemisesta. Ja kolmannella lähdin, tyhmä, radalle. Taisi treeni nostaa kierroksia sen verran, että neiti vaan sinkoili esteeltä toiselle. Olisi siis pitänyt jättää rata tekemättä! Tiedänpähän sitten seuraavalla kerralla... Kontaktit kuitenkin onnistui hienosti. Ja tuli muistutus siitä, että estevalikoimaan kuuluu myös pöytä, jota ehkä olisi aiheellista treenata joskus.

Tänä aamuna huristeltiin Lielahteen tsekkaamaan kesällä "löytämämme" metsä. Siistiä mäntykangasta kun ei näiltä nurkilta ihan joka paikasta löydy. Tein nyt Bettelle reilun 400m jäljen, jana reilu 15m ja 4 keppiä. Jäljellä oli muutama kulma ja muuten mutkitteli epämääräisesti. Jäljen vanhetessa käytiin kävelemässä metsäteitä. Ympäristöstä löytyi aika erilaisia metsätyyppejä, eikä taloja ole lähimaillakaan. Aika ihanteellinen jäljestys paikka! Janalla neiti eteni erittäin hyvin ja nappasi jäljen niin kuin kuuluukin. Kakkoskepistä meni jostain syystä yli, mutta nostatin sen, koska itse sen huomasin. Muuten jäljesti taas oikein mallikkaasti. Muutama tarkistus siellä täällä, mutta ei mitään älytöntä kohellusta. Harmi, kun ei ole enää kokeita tälle syksylle. Olisi ollut kiva päästä kokeilemaan sitä JK1:stä ennen pennuttamista.

Ei kommentteja: