lauantai 10. tammikuuta 2009

Pepputreenit

Oli hyvin onnistunut ajoitus Betten juoksulla, joten päästiin heti tauon jälkeen jatkamaan Kaisan talvitottiksissa. Eilen oli treenien aiheena täyskäännökset ja paikallaolo.

Aloitettiin takapään käyttöharjoituksilla, eli ensin peruuttamista ohjaajan edessä. Sehän sujuu Betteltä hienosti, vaikka sitä ei paljon ole treenattukaan. Siitä jatkettiin peruttamisharjoituksilla sivulla. Otettiin varman päälle ja käytettiin agilityputken vierustaa apuna. Parin kokeilun jälkeen sujui sekin jo hienosti. Seuraavaksi oli vuorossa täyskäännos paikalla vasempaan siten, että koira pysyy koko ajan ohjaajan vasemmalla puolella. Tässäkään ei mitään ongelmaa, jos vain ohjaaja muistaa auttaa ylävartalolla käännöksen suuntaan. Taidan sittenkin siirtyä treenaamaan tuon täyskäännöksen noin, vaikka olinkin jo aloittanut sen treenaamisen kiertämällä. Noinkin pienellä treenillä Bette käyttää hyvin takajalkojaan. Hieman eri kuin tuo vääränvärinen, joka ei treeneistä huolimatta vieläkään tiedä omistavansa takajalkoja...

Täyskäännöstä oikealle lähdettiin työstämään pyörimällä paikallaan oikealle ja vedättämällä koira namin kanssa mukaan. Muuten ihan kiva harjoitus, mutta hieman meinasi mennä pää pyörälle... Yhdistettiin sitten pyörimiset muutaman askeleen seuraamiseen ja lopulta tehtiin myös juoksusta. Bettellä oli ainakin hauskaa ja alkoi niihin käännöksiin tulla vauhtiakin. Vielä kun ohjaaja muistaisi katsoa käännöksen suuntaan, eikä jää tuijottamaan koiraa!

Paikallolotreenikin meni hienosti. Apuohjaaja heitteli ympärillä hanskoja ja hillui häiriönä. Bette pysyi hienosti. Kerran lähti hanskan luokse, kun on visiinkin tullut sillekin opetettua, että palkkaaminen on yhtä kuin vapautus. On se kumma kuinka noita samoja mokia toistaa koirasta toiseen. Ehkä sitä joskus vielä oppii.

Erittäin hyvät treenit kaiken kaikkiaan. Käytin tällä kertaa pelkästään nameja palkkana ja tuntui olevan ihan toimiva systeemi, ei mennyt ylikierroksille kertaakaan vaan pysyi hyvin tarkkaavaisena koko treenien ajan.

Ei kommentteja: