tiistai 7. lokakuuta 2008

Betten tottistelut

Totuttuun tiistaiseen tapaan suunnattiin taas Haunisiin tottistelemaan. Tällä kertaa pääsi Bette ainoana koirana mukaan. Aikaa ei ollut kahden koiran treenaamiseen, kun piti keretä ajoissa kotiin heittämään Henkka Osaava myyjä-kurssin päätösristeilylle.

Seuraamisella aloitettiin. Hiukan seilaa vielä, mutta muuten todella hienoa seuraamista. Otettiin jo pidempiäkin pätkiä ilman namia kädessä ja hienosti jaksoi seurata. Täyskäännöksetkin on alkanut sujumaan hyvin. Päädyin opettamaan ne kiertämällä takaa ja ennakko merkistä tekee ne tiiviisti ja vauhdikkaasti. Pari kertaa otettiin kisa A-estettä namin kanssa ja kerran patukan kanssa. Aika korkealta hyppää kyllä alas, joten tekniikka treeniä täytyy ottaa enemmän. Lopuksi vielä pari noutoa patukalla ilman luovutusta. Hakee ja tuo todella vauhdikkaasti. Vielä kun joskus saisi sille opetettua sen luovutuksenkin.

Koska Betten treeneistä jäi vielä muutama maksanpala pääsi Cado takapihalle pika treeneihin. Otettiin täyskäännöstä, joka on sillä "melko" väljä ja hidas. Namilla vetämällä tiivistyi ja nopeutui hyvin. Näitä tarvii muistaa treenata enemmänkin. Muutama liikkeestä maahanmeno ja seisominen, joista sai heti palkan. Ja loppuunvielä muutama nouto, joissa malttoi odottaa käskyä ja palautuskin oli ripeä ja tiivis luovutus. Hyvin taitava poika tällä kertaa!

Ei kommentteja: